maanantai 9. huhtikuuta 2018

Miks me lytätään toisemme?


Heippa! Ootko koskaan selannut yhdenkään ihmisen instagram feediä toivoen, että sun elämä ois samanlaista? Ootko sä koskaan miettinyt, miltä tuntuis olla toi, kun sen kuvatkin on noin täydellisiä? Mä voin nimittäin myöntää, että mä olen. Ja en vaan sen yhden tyypin, vaan myös viidenkymmenen muun ihmisen. Niitä kuvia selaillessa harvoin tulee mietittyä, että kuinka paljon niitä kuvia on muokattu ja kuinka paljon niiden eteen on oikeesti nähty sitä vaivaa. On feikattu ilme ja asetellut tavarat. Hiuksetkin on laitettu viimeistä kiharaa myöten nätisti ja naamasta poistettu se kaikista kukkivin finni. Ei kenenkään elämä oikeesti ole yhtään niin täydellistä miltä se kuvien välityksellä ehkä saadaan näyttämään. Senpä takia mä tulinkin kertomaan teille, ettei meidän tarvitse kadehtia yhtään ketään. Ei niiden kuvien tai yhtään minkään muunkaan vuoksi.
 
Jotenkin tänä päivänä on niin tuttua se, että katsotaan kadehtien toista ja sen jälkeen lähdetään levittämään paskaa. Tai sitten ei katsota kadehtien, mutta levitetään silti sitä paskaa. Mä en jaksa ymmärtää, miksei niitä asioita puhuta kasvotusten ja minkä takia ylipäätään ketään tarvitsee kadehtia silmät punaisina? Miks ei mieluummin ois ylpeä siitä toisesta ja arvostais ja kehuis sitä kaikkea mitä hän on saanut aikaan? Me voitas kaikki tehdä stoppi sille paskan puhumiselle ja lopettaa se. Ei siihen oikeesti sen kummempia toimenpiteitä vaadittaisi. Muutos lähtee meistä kaikista.


Me voitas tästälähtien koittaa tukea toisiamme. Me voitas lopettaa se toistemme lyttääminen ja alaspäin painaminen. Tosi asia on, että joku on meitä aina parempi ja se joku on oikeesti joku, josta me saadaan olla ylpeitä. Ja jos me ei osata olla ylpeitä, niin ihan oikeesti - ei meidän ainakaan kannata lähteä haukkumaan toisiamme. Ihan sama oliko se sitten täydellinen insta feed, blogi, otsatukka, päivän asu tai meikki, niin annetaan olla. Ehkä se tyyppi voi ajatella samallalailla sun autosta tai omakotitalosta? Jollain voi olla älyttömän upea ura, kun taas toisella niin paljon nätimmät varpaat, kuin sulla. Joku osaa laulaa, joku pyörittää ravintolaa ja joku naurattaa ihmisiä työkseen. Ihan sama mitä kukin tekee tai mitä sä tai sun kaveris tai se maailman ärsyttävin tyyppi haluaa tehdä, niin annetaan olla ja tehdä mitä tekee. Tää maailma ei parane sillä, että me puhutaan paskaa. Se paranee vaan ja ainoastaan sillä, että me lopetetaan se ja katsotaan sitä maailman ärsyttävintä tyyppiä silmiin. Ja jos ei pystytä, niin sitten ei katsota. Koska se vasta onkin naurettavaa, että sä katsot jonkun videon tai luet jonkun blogia, josta sä et oikeesti yhtään tykkää. Ei sitä pahaa mieltä itselleen tarvitse väkisinkään hankkia.


Youtuben kommenttiosiot on melkein poikkeuksetta täynnä sitä kuraa, kun joku tuntematon tyyppi haluaa sanoa just sulle, että vittu mitä paskaa. Mä en ymmärrä, enkä mä tuu koskaan ymmärtämään. Itsehän katson ja luen vaan niiden juttuja, joista mä tykkään ja joista mä saan energiaa päiviini. Ei ole oikeasti mitään järkeä katsoa kenenkään videota, jos se on sun mielestä pelkkää pahanhajuista ulostetta. Jätä ens kerralla katsomatta, niin saat varmasti itsellesi paljon paremman mielen. Mieti, jos sä saisit joka päivä haukkuja sun tyylistä tai tavasta puhua? Jep, ei ois varmaan kivaa sunkaan elämäs. Joten eihän lytätä toisiamme? Se on oikeesti niin typerää.

Jos sä et tykkää, niin sun ei tarvi tykätä. Jos sun on pakko tulla toimeen, niin sä tuut, etkä puhu paskaa kenenkään selän takana. Ihmisillä on kasvot ja niitä ois välillä ihan jees katsoa. Asiat, kun voi nykyään puhua muuallakin, kun siellä selän takana. Siinä muutama vinkki, joilla mä toivon sun jatkavan elämääsi. Kiitos ja hei, olipas kiva taas purkaa fiiliksiä ♡

♡: Milla

12 kommenttia :

 1. Tosi hyvin kirjotettu, ihan mahtavaa! Youtuben kommentteja on kyllä niin surullista selata, kun suurin osa on just tollasia negatiivisia :(

  VastaaPoista
 2. Erittäin hyvin kirjoitettu. Siksi yritänkin aina kommenttibokseihin kirjoittaa positiivista.!

  VastaaPoista
 3. Todella hyvä postaus erittäin tärkeästä asiasta ♥ Jokaisen pitäisi osata löytää itsestään ne hyvät asiat ja sen jälkeen muista. Negatiivisuus kuitenkin vain kiertää kehää ja tulee takaisin, joten mieluummin negatiivisuuden sijaan laittaisi sitä positiivisuutta kiertämään <3

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvin kirjotettu! Oon miettinyt ihan samaa ja toivon, että homma muuttuisi positiivisempaan suuntaan vielä jossain välissä. Ehkä yksi positiivinen kommentti kerrallaan :)

  http://www.lily.fi/blogit/tytti-kaarina

  VastaaPoista
 5. Hyvin kirjoitettu postaus täynnä asiaa. :)
  Toisten lyttääminen pitäisi todellakin lopettaa, se on vaa iha typerää. Levitetään miuluummin ympärillimme positiivisuutta, yritetään katkaista negatiivisuuden kierre. Jooko? Eikö siitä tuu itellekin parempi mieli, kun sanoo miuluummin kivoja juttuja muille, ja heitetään se kadehtiminen ja toisten haukkuminen jonneki syvään kuiluun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja hei just näin, sulla on hyvä asenne (:

   Poista
 6. Tää postaus oli kyllä täyttä asiaa, hyvä Milla! :) Musta on niin surullista, kun varsinkin tubettajat saavat Youtubessa tosi negatiivisia kommentteja :/ En usko, että kenestäkään kommentin lähettäjästä olisi kivaa, jos itse saisi yhtä negatiivisia ja kauheita kommentteja.

  Mun blogissa on muuten sulle haaste! https://sofiaidaannneli.blogspot.fi/2018/04/20-kysymysta-millainen-bloggaaja-olen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Sofia ♡ Ja uu kiitti haasteesta, koitan toteuttaa tuon mahdollisimman pian!

   Poista