keskiviikko 31. tammikuuta 2018

No se instafeed


Instagram & instafeed. Mä halusin tänää hieman jakaa mun ajatuksiani näistä kahdesta, joten mennään suoraan asiaan. Mä aloin about vuosi sitten miettimään hieman enemmän sitä, että millaisia kuvia mä lisään mun instagramiini. Mä en siinä vaiheessa vielä välittänyt siitä, että sopiiko kuvat toisiinsa ja sopiiko tää kuva just ton viereen. En välittänyt kokonaisuudesta, vaan ainoastaan yksittäisistä kuvista ja niiden laadusta. Tärkeintä oli se, että kuva on mun mielestä kiva.
 
Tästä ei mennyt kauakaan, kun aloin jo pohtimaan kuvien yhtenäisyyttä. Selailin paljon muiden upeita feedejä ja mietin vaan, että miten toi kuva voi olla noin upea ja miten tälläkin tyypillä on näin paljon seuraajia. Aloin miettimään kuvieni väriteemaa ja järjestystä. Taisin näihin aikoihin ladata myös Feed Master-nimisen sovelluksen, jolla siis pystyy justkin miettimään sitä kuvien järjestystä. Tälläinen sovellus on erittäin hyödyllinen, jos yhtään välittää instafeedistään.Mä julkaisin monta kuukautta kuvat niin, että aina joka toinen kuva oli minusta ja joka toinen jostain muusta asiasta. Esimerkiksi kukkasia, tuotteita tai maisemia. Tää tyyli oli tosi kiva ja katselen vieläkin ihan mielelläni noita kuvia. Päätin kuiteskin jokunen aika sitten muuttaa feedini tyyliä ja tällä hetkellä oon niin tyytyväinen siihen, että tein tuon "erittäin suuren" päätöksen. Enkä enää ole niin tarkka tuon järjestyksenkään suhteen - tärkeintä on vain se, että kuvat sopivat jollain tavalla toisiinsa.

Miksi tää sitten on niin helvetin tärkeä juttu mulle? Eihän tää olekaan, mutta jokin tässä hommassa vaan viehättää. Mä jopa mietin vallan bloggaamisen lopettamista ja sitä, että siirtyisin pelkästään instagramin puolelle lisäilemään kuvia. Päädyin kuitenkin jatkamaan bloggailua, sillä onhan tää kirjoittaminenkin omalla tavallaan myös niin kiehtovaa.

Mua ei oikeesti haittaa yhtään, jos sä mietit nyt, ettei instafeedillä ole mitään merkitystä mihinkään. Se on sun mielipiteesi ja kaikillahan sellainen saa olla. Mä voin kuitenkin kertoa sulle sen, ettei asia ole ihan näin. Instan kautta monet firmat tai tärkeät tyypit voivat löytää just sut. Sitä kautta sä voit saavuttaa vaikka ja mitä ja mä uskon, että kuvilla on tähän suuren suuri merkitys. Enkä mä tietenkään tee tätä hommaa (niinkuin en bloggaamistakaan) rahankuvat silmissä, vaikka sekin saattaa taustalta löytyä. Kuvien ottaminen ja muokkaaminen on parasta ja instagram on loistava paikka esitellä luomuksiaan. Kuten sanoin, en alkuun välittänyt lainkaan mun instafeedistäni, mutta nykyään oon tähän hommaan täysin koukussa. Vaikka se hölmöltä saattaa kuulostaakin, niin kyllä - ennemmin muokkaan instakuviani, kuin menen nukkumaan hieman aikaisemmin.


Värimaailmaltaan mun feedi on tällä hetkellä mustavalkoinen, vaikka hitusen muitakin värejä löytyy seasta. Tällä hetkellä mä vaan toivon, ettei lumi sula hetkeen, koska valkoinen lumi on toiminut niin hyvin taustana mun feedissäni. Hahah, alkaako tää mennä jo mielisairauden puolelle? Ehkä, mutta ainakin oon taas löytänyt kivaa sisältöä mun elämääni. Sellaista, jossa voi kommunikoida muiden kanssa ja tehdä just sitä mitä itse rakastaa. Instagram on mulle tällä hetkellä kaikista tärkein sovellus ja snäppikin on jäänyt sen rinnalla ihan kakkoseksi. En ois hetki sitten uskonut sanovani näin, mutta kyllä mä nyt vaan sanon. Instagram on vienyt palan sydämestäni, enkä mä mahda sille yhtään mitään, koska miks edes pitäisi mahtaa. Harrastukset on parhaita ja vaikken mä tätä touhua tehdessäni kasvatakaan lihaksia, niin ainakin teen jotain omasta mielestäni fiksua. Ja kyllä, mä otan instagramin aivan liian tosissani, mutta so what? Se on vaan hyvä, että löytää niitä itselleen tärkeitä juttuja. Mä oon myös tutustunut moneen ihmiseen pelkästään instan välityksellä ja vaikkei olla koskaan oikeassa elämässä nähtykään, niin silti tuntuu siltä, kuin nähtäisiin joka päivä. On se instagramin maailma vaan niin ihmeellinen ♡ Millaisia tunteita tää postaus herätti sussa? Välitätkö sä sun feedistä vai nauratko sä niille, jotka välittävät?

♡: Milla

10 kommenttia :

 1. Tosi hyvä pohdintaa! Sun feedi näyttää tosi hyvältä nyt! Itekään en aluksi miettiny yhtään feedin ulkonäköä vaan just noita yksittäisiä kuvia. Nyt oon kuitenki vähän ruvennu kattelee sen perään, mutta eihän siitä täydellistä tuskin saa tekemälläkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ♡ Ihana saada feedistä kehuja :D ♡ Hahah, saa siitä, kun vaan jaksaa yrittää!!

   Poista
 2. No onhan se ihan todistettu juttu, että tasaiset feedit saa kivasti seuraajia. Mutta myös ne ihan järkyt feedit joltain reality tv-julkkiksilta saa myös seuraajia vaan ku ne on "niin cool". Mutta mäkin oon monesti miettinyt parantavani tapani, mutta oikeastaan en oo tehnyt mun ig:stä mun blogifeediä vaan se on henkilökohtaisempi, tästä syystä en ole nähnyt järkeä alkaa muuttamaan aiempia tapojani. Ehkäpä kuitenkin joku paikka alan panostamaan siihen feediin, koska kuitenkin asia välillä vaivaannuttaa. Joskus kokeilin rajata kaiken valkoisen taustan ympäröimiksi pieniksi neliöiksi, mutta mun mielestä se on iha auttamattoman turhaa ja ne kuvat sit nii pieniä ettei vaan oo mun juttu sekään..

  Finnlandsnorsk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, jep (: Mäkin oon kyllä miettinyt, että tekisin toisen tilin kaikille vähän huonompi laatusille kuville :D Ehkä joskus!

   Poista
 3. Asiallinen ja hyvä postaus, arvostan! Mä kuulun tähän toiseen "ryhmään", joka ei niin paljon välitä omasta Instagram feedistä ja se saattaa ehkä jopa välittyä ruutujen toiselle puolen. Mun tili on kuitenkin yksiyinen, koska mua ahdistaa se kuinka moni mun tiliä vois sen julkisena olon jälkeen stalkata. Kyllä mä ajoittain rehellisesti sanottuna mietin et oispa kiva jos mun feed ois täydellinen ja ois paljon seuraajia, mut ei. Ei kuitenkaan. Tykkään myös paljon Instagramista sovelluksena, mut mulle kuitenkin ehkä blogi on se tärkeämpi viestintäkanava :) Tykkään kyllä myös sun feedistä ihan sikana! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Ella ♡ Jooh, onhan se välillä semi ahdistavaa, ettei tiedä kaikkia jotka mua seurailee :D Ja sitten, kun monen tili on yksityinen niin ei pääse stalkkaamaan millanen tyyppi siellä mun kuviani katselee :D

   Poista
 4. Mä sain tietää vasta pari kuukautta sitten, että mikä on instafeed. Joten voi varmaan päätellä mun suhtautumisen asiaan :D Mä tykkään lisätä kivoja kuvia ja lisään ne just sillon, kun oon kuvan ottanu.

  ♡:llä valoloytyy.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, joo en mäkään joku vuos sitten tiennyt mitä toi tarkottaa :D Kaikilla omat tapansa ♡

   Poista
 5. Hyvää pohdintaa, oot kyllä tosi taitava kirjottamaan ♥ Ja sun instafeed on kyllä niin upea! Mä kuulun siihen ryhmään, joka vaan lisää kuvan instaan sen erikoisemmin miettimättä miltä se näyttää feedissä, pääasia että se kuva näyttää yksittäin mun silmään kivalta :D Monesti on kuitenkin käynyt mielessä, että olisipa kiva saada jonkinlainen upea feed aikaiseksi, mutta en kuitenkaan osaisi pitää sitä yllä :D Ja mulla on tällä hetkellä instassa niin paljon kuvia, että en millään jaksaisi alkaa poistamaan niitä.

  VastaaPoista