perjantai 19. tammikuuta 2018

Mietteitä bloggaamisesta


Suurinosa blogeista on nykyään samanlaisia ulkoasuiltaan, sekä sisällöiltään. Kirjotetaan paljon samoista aiheista ja kerrotaan mielipiteitä samoista asioista. Monet myös nykyään ostavat ulkoasunsa, joka tietty vaikuttaa siihen miksi suurinosa blogeista näyttää samalta. Kukaan ei jaksa tehdä itse, joten päädytään ostamaan ja sitten huomataan, että tollakin on samanlainen ulkoasu. Aika hassua, mutta ymmärrettävää. Se on niin paljon helpompaa ostaa kaikki valmiina. Onhan mullakin ostettu ulkoasu, ihan vaan mun laiskuuden ja osaamattomuuteni takia.

Vaikka monet ostavatkin ulkoasunsa, niin en mä silti oo koskaan törmännyt kahteen täysin samanlaiseen blogiin. Vaikka ne ulkonäöllisesti muistuttaisivatkin toisiaan, niin onhan blogeissa silti aina eroja. Erilaisia kuvia ja erilaisia aiheita. Ja vaikka ois samoja aiheitakin, niin mä lyön vaikka pääni pantiksi, ettei kukaan kirjoita täysin samalla tavalla. Blogimaailmassa kuitenkin parhaiten erottuu, kun ei kirjoita niistä samoista aiheista "mistä kaikki muutkin kirjoitti viime viikolla". Paljon paremman vastaanoton postauksille saa, kun käyttää niitä omia aivoja. Tekemällä erilaisia postauksia ja keksimällä hieman tunteita herättävämpiä postauksia sä varmasti jäät paremmin ihmisten mieleen. Myös ajankohtaiset aiheet on aina ajankohtaisia, joten niitä kannattaa uskaltaa hyödyntää. Mä näen ainakin ihan liian harvoin blogeja, joissa puhuttais ajankohtaisista aiheista. Eikö ne kiinnosta ihmisiä vai eikö niistä vaan uskalleta puhua? Mä voisin ainakin tästälähtien yrittää puhua täällä enemmän ajankohtaisista jutuista. Esimerkkinä presidentinvaalit, kai kaikki aikoo äänestää? Mä kävin jo eilen ennakkoäänestämässä Saarijärvellä. Vähän kuumotti, vaikken todellakaan tiedä miksi. Numero lappuun ja sillä selvä, hahah.


Blogimaailmassa pyörii aina vähänväliä jonkinsorttisia haasteita. Toiset lähtee näihin ilomielin mukaan, kun taas toiset eivät. Mä kyllä tykkään joistakin haasteista, ei sillä - mutta siinä vaiheessa, kun niitä ilmestyy joka viikko niin mun mittani alkaa täyttyä. Oon jopa kerran lopettanut yhden blogin lukemisen, koska haastepostauksia tupsahteli ilmoille aivan liikaa mun makuuni. Rajansa kaikella, niin myös haasteilla. Se on vaan niin paljon parempi, kun keksii itse. Sillä sä, mä ja kaikki muutkin bloggaajat tulemme menestymään. Välillä on mahdotonta keksiä jotain uutta ja saattaa jopa vahingossa tehdä samanlaisen postauksen, kuin joku huippubloggaaja, josta ei oo edes itse ollut tietonen. Yritys on kuitenkin aina tärkein, niin bloggaamisessa, kuin ihan oikeessakin elämässä. 

Sä et ikinä voi onnistua, jos sä et ikinä yritä.


Bloggaaminen on parasta, koska sä voit tehdä tätä hommaa just sillä tavalla, kuin sä itse haluat. Sä voit tavotella korkeelle tai sit sä voit pysyä maanpinnalla. Mä tykkään kirjoittaa ihan tavallisista aiheista, mutta välillä on kiva heittää sekaan jotain erikoisempaakin. Kiinnostaisko teitä, jos mä alkaisin kirjoittaa hieman ajankohtaisemmistakin aiheista? Jos mä siis osaisin - mutta sitähän mä en voi tietää, ennenku mä oon yrittänyt.

Ihanaa viikonloppua jokaiselle!

♡: Milla

12 kommenttia :

 1. Oon samaa mieltä sun kanssa, että kannattaa olla itse innovatiivisempi aiheiden keksimisen ja sisällön tuottamisen kanssa, koska nimenomaan sillä tavalla erottuu massasta! Mä välillä kans vajoan vaan siihen, että kopioin muiden blogeista niitä samoja haasteita ja kirjoitan samoista jutuista kuin muut viime viikolla, hahah :D Mutta pikkuhiljaa rakennan sitä omaa juttua ja sitä kautta erilaisempaa tekstiä! :) Btw, sulla on tosi kivasti hiukset näissä kuvissa! x

  http://nea-amalia.blogspot.co.uk/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Joo, onhan sitä itsekin tullut tuota kopiointia harrastettua, mutta kyllä se oman jutun löytäminen on vaan parhautta :) Kiitos Nea ♡ Mä epäröin kauheesti tätä hiustyyliä, mutta ihan kivalta tää munkin silmään nyt näyttää! :)

   Poista
 2. Nää kuvat on niin nätit, oot kaunis♥ Oon samaa mieltä sun kanssa siitä, että kannattaa keksiä kans niitä omia aiheita, eikä vaan postata esimerkiksi just noita haastepostauksia. Mua kiinnostas, jos kirjottaisit kans ajankohtaisista aiheista. Itse todellakin äänestäisin, jos vaan ikää oisi tarpeeksi. Ensi vuonna pääsen onneksi kuitenkin jo äänestämään niissä vaaleissa, mitä tulee tielle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Sini ♡ Kiva kuulla, että ajankohtaset jutut kiinnostais sua!

   Poista
 3. Ihan kiva postaus, monella on kyllä aika tasaista ja ehkä massan mukana menevää juttua :) Mullakin on vaalea blogi, mutta se on mun omanlainen enkä haluaisikaan mitään kiiltokuvablogia. Kävin myös äänestämässä heti joskus klo 11.00 keskiviikkona kun äänestys aukesi ja se on musta tosi tärkeää. Muutenkin mulle jo kun äänestän toista kertaa, ei kokemus oo semmonen että kirjottaisin. Mut sellaselle, joka äänestää ekaa kertaa vois oikeasti avata paljon mieltä ja tunteita se, että vaan ottamalla nyt kantaa voit vaikuttaa. Myös kunnanvaaleissa äänestin ja mun mielestä yhtä tärkeät, ne asiat koskettaa vielä enemmän sun omaa elämääsi! Mutta koska moni blogeista joita seuraan on lifestyle-blogeja, olen myös tuttujen edustusblogeja seurannut, joilla he ovat mainoneet omia kampanjoita ja poliittista uraa. En ehkä ole siitä kiinnostunut ja siksi myös olen päättänyt etten semmosta tee. Kyllä mielipiteistä kirjoitan, mutta vähän, sillä en halua kuitenkaan kaikkea kertoa julkisesti netissä. Hyvä postaus ja herättää ehdottomasti mielenkiintoa :)

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Katri pitkästä kommentista! Nää on parhaita ♡ Ihana kuulla, että tää postaus herätti mielenkiinnon :)

   Poista
 4. Kiva postaus! Oon ihan samoilla linjoilla sun kanssa näistä asioista.
  Täällä olisi tarkoitus käydä ennakkoäänestämässä huomenna. :D

  VastaaPoista
 5. Tykkään tehhä haastepostauksia esim. silloin, kun omat postausideat on hukassa. Jokkaiseen haasteeseen en tosin lähe mukaan :) Ja tykkään lukkee niitä myös muiden blogeista, mutta tottakai rajansa kaikella, en miekään jaksais lukkee pelkkiä haastepostauksia.

  Ja kirjoita ihmeessä myös ajankohtaista asiaa. Älä epäile osaamistasi, hyvin sie kirjoitat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kyllä tuon! Mutta niin, liika on vaan liikaa :D Kiitos paljon Tuija!

   Poista
 6. mielenkiintoinen postaus ja hyvin kirjoitettu :) nykyään kyllä tuntuu olevan niin paljon samanlaisia blogeja ja aika harvoin löytyy niitä massasta erottuvia :>
  ja mitä tulee haastepostauksiin niin liika on tosiaan liikaa :D

  VastaaPoista