lauantai 16. joulukuuta 2017

Miten mä muokkaan mun instagram-kuvani?


Miten mä muokkaan mun instagram-kuvani? Näitä postauksia on näkynyt monissa blogeissa, joten ajattelin vain, että miksipä en minäkin toteuttaisi tälläistä. Vaikkei mun kuvanmuokkaustapani niin erikoinen olekaan, eikä mun feedikään vielä tavoittele täydellisyyttä, niin silti mä oon tyytyväinen tähän tapaan, jolla oon päättänyt kuviani muokata. Tää näyttää kivalta ainakin mun silmillä katsottuna.

Mä oon jäänyt pahasti koukkuun tähän mun feedin suunnitteluun ja voisinkin sanoa, että tää on yks mun harrastuksistani. Sommitella ja muokata kuvia, haha mikäs sen kivempaa! Ja sitten vielä jakaa ne julkisiksi ja odotella, paljonko kuva saa tykkäyksiä ja tuleeko yhtäkään kommenttia. Välillä (lue päivittäin) mä vaan mietin, että miksi mä jaksan nähdä tähän näinkin paljon "vaivaa" ja muutaman kerran oonkin saanut kuulla, että "hei Milla oikeesti, ihan sama miltä joku feedi näyttää". Jokaisen kommentin ja mietinnän jälkeen mä oon kuitenkin jatkanut tätä, enkä mä oikeestaan vieläkään ole keksinyt, että miksi mä teen tätä. Ehkä se on vaan mukavaa selailla omaa feediään ja nähdä se kaikki aika ja "vaiva", mitä siihen on käytetty. Suunnitteletko sä sun ig feediä vai laitatko kuvia ihan pelkän fiiliksen mukaan? Seuraavaksi mä kerron miten mä muokkaan nää mun kuvani, joten kannattaa jatkaa lukemista.


Mikä on se sovellus, jolla mä muokkaan mun kuvani? Käytänkön filttereitä? Mitä mä teen, jotta kuvat näyttävät tältä? Yllätys yllätys, en oikeesti mitään ihmeellistä. Mä muokkaan kuvani pelkästään instagramin omalla muokkausohjelmalla, joka tulee ennen, kuin julkaiset kuvan. Mä käytän mun kuvissani "clarendon"-filtteriä ja laitan sen noin viiteenkymmeneen (eli klikkaat kaksi kertaa haluamaasi filtteriä, niin saat säädettyä sen vahvuutta). Välillä laitan hieman yli 50 ja välillä taas hieman alle riippuen kuvasta ja siitä, miten se tulee siinä näkyviin. Sitten klikkaan "muokkaa" kohtaa ja laitan hieman kirkkautta, sekä kontrastia. Kylläisyyden laitan jokaisessa kuvassa noin -30, jotta saan kuvasta hieman värittömämmän. Joihinkin kuviin lisään sinistä väriä korostuksena, mutta tästä tavasta oon jo melkein kokonaan luopunut. Sitten vielä ihan hitusen varjoja pois, hieman häivytystä sekä korostusta plussan puolelle ja tsadaa - kuva on melkein valmis julkaistavaksi. Täytyy vielä katsoa sopiiko kuva varmasti mun feediin vai pitääkö sitä vielä muokata. Ja huom. kaikki kuvat ei millään voi sopia, joten jätän ne suosiolla julkaisematta.


Klikkaan "seuraava" ja laitan lentokonetilan päälle. Nyt voin julkaista kuvan siten, ettei se vielä tulekaan näkyviin, vaan ainoastaan tallentuu puhelimeni galleriaan. Sitten "feed master" nimiseen sovellukseen ja katsomaan sopiiko se kuva nyt varmasti siihen feediin. Kun oon sitä mieltä, että nyt onnistui niin palaan vaan instagramiin ja julkaisen kuvan. Helppoa, kuin heinänteko.

Miten sä muokkaat sun instagram-kuvasi?

♡: Milla

9 kommenttia :

 1. Sulla on kyllä nätti feedi! :) Ja joo, mäkin tykkään suunnitella omaa fiidiäni haha, ja koinkin siitä pienen kriisin pari viikkoa sitten ja heitin sen jälkeen kaikki muokkaustavat uusiksi :D Nyt onkin sitten uusi feed menossa kovaa vauhtia. Mutta joo, tosi selkeesti olit selittänyt omat muokkaustavat ja pakko sanoa että yllätyin tosta kylläisyyden vähentämisestä, koska oon aina miettinyt että sulla on kyllä ihanat sävyt kuvissa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhiih kiitos ihana <3 Joooh, itsekin oon vaihtanu ihan liian monta kertaa muokkaustapaani, mutta tää saa kyllä nyt pysyä hetken aikaa :D Sun instakuvat on ihania ja toi uus muokkaustapa tosi nätti! Eksynkin usein selaileen sun feediä, hahah :D

   Poista
 2. Mä tykkään hirmusesti sun feedistä! Itse olen vähän aikaa sitten löytänyt omaa silmääni miellyttävän muokkaustavan :)

  maripulliainen.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Komppaan Elliä, sun feedi on ihana! <3 Mä tykkään just tuommosista "lempeistä" tileistä, niitä selaillessa tulee ihanan lämmin olo :D Jäin lukijaksi, tää sun blogis on mahtava <3

  http://erelkee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Mä tykkään sun feedistä tosi paljon ♥ Mä muokkaan mun kuvat yleensä joko Snapseedillä tai VSCO:lla, riippuen vähän kuvasta :D Suurimmaksi osaksi lisään kuvia instagramiin ihan vaan fiilispohjalta, mutta aina välillä tulee kyllä sellainen tunne, että haluaisin tehdä jotakin mun feedille. Tää ajatus kestää ehkä pari päivää ja sen jälkeen siirryn taas siihen vanhaan, eli lisään kuvia fiilispohjalta :D Mutta joo, kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihh voi kiitos, ihana kuulla <3 Mäkin käytin yhdessä vaiheessa VSCO:ta, mutta jotenkin se ei vaan "sytyttänyt" mua, joten luovuin siitä sovelluksesta kokonaan :D

   Poista
 5. tää oli tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus! :)

  VastaaPoista