sunnuntai 8. lokakuuta 2017

UnistaNäettekö te unia? Muistatteko te mitä unta te näitte viime yönä tai toissapäivänä? Oletteko te koskaan joutuneet unihalvauksen kohteeksi? Mä näen, mä muistan ja kyllä, mä olen.

On oikeestaan hauskaa, kuinka usein mä muistan mun unet. Mä muistan mun unet melkein aina heti herättyäni ja jos kirjottaisin ne muistiin, muistaisin ne aina. Todella usein oon myös herätessäni täysin varma, että unessa tapahtuneet asiat on oikeasti tapahtunut. Tai että se, mitä mä juuri tein unessani on oikeasti tapahtunut. Hetken hereillä ollessani kuitenkin älyän, ettei tapahtuneet ollutkaan totta.

Unihalvaus on suoraan sanoen yksi helvetti. Niitä on tapahtunut mulla noin viisi kertaa ja varsinkin päiväunien aikana. Senpä takia en nykyään tykkääkään nukkua päikkäreitä. Se tunne, kun sä "heräät" - muttet pysty liikkumaan. Näet kaikkia aivan älyttömiä asioita ja usein ne jutut ainakin mun kohdalla on jotain sairaan pelottavia. Kerran kuulin askelia ja olin ihan varma, että joku liikkuu meidän kämpässä. Kuitenkin havahduttuani mä olin edelleen yksin. Tätä tapahtuu varsinkin silloin, jos nukahdan selällä ollessani. Senpä takia mä nykyään oikein yritän, että nukahtaisin kylkiasennossa. Painajaisia on tullut myös nähtyä. Ihan liian monesti. Muistan vieläkin monet painajaiset, joita olen nähnyt joskus ala-asteikäisenä. Monet itkut ja porut, kun on herännyt siitä painajaisesta ja luullut sen hirviön siellä saunan lauteiden alla olevan totta. Pelännyt niin paljon sitä nurkan takana vaanivaa tyyppiä, ettei ole uskaltanut nukkua hetkeen. Ollut ihan hiestä märkänä, kun on vihdoin herännyt siitä painajaisesta, jonka jo unessa ollessaan tiesi pelkäksi uneksi.

Mä oon nähnyt myös hyviä ja onnellisia unia. Oon muutaman kerran herännyt siihen, että nauran unessa kuulemalleni vitsille. Oon herännyt siihen, etten haluaisi herätä, koska olin just niin onnellisessa ja hyvässä kuplassa. Unien näkeminen on ihan sairaan jännä ja mielenkiintoinen asia. Ootko esimerkiksi tiennyt, ettei kaikki meistä näe unia värillisinä? Unet on mulle yks suuri mysteeri ja usein myös googlettelen niiden merkityksiä - vähän vitsillä, mutta myös vähän tosissani. Mä rakastan unia, koska niissä mikä vain on mahdollista. Kerrohan kommenteissa sun näkemyksiä ja kokemuksia unista, niitä ois ihan huippua kuulla!

♡: Milla

12 kommenttia :

 1. Huh, mä en oo onneksi ikinä kokemut unihalvausta mutta ne kuulostaa kyllä ihan kauheilta! D: Mäki muistan aika hyvin näkemäni unet. Joskus vaa unohdan jonku unen heti herättyäni ja se on tosi ärsyttävää. Oon monta kertaa heränny itkien mutta ikinä en ole kyllä tainnut nauraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, oo onnellinen! :D Se on kyllä ihan kamala tunne! Mä taas en varmaankaan ikinä (ainakaan muistaakseni) oo herännyt siihen, että itkisin. Kiitti kommentista, ihana oot ku jaksat kommata aina ♡

   Poista
 2. Joskus oon nähnyt unen joka on sitten jatkunut seuraavana yönä. Se oli todella ihana uni <3 Itse en onneksi näe kauheasti painajaisia, en edes muista milloin viimeksi olisin nähnyt joitain pelottavia unia! Välttelen kauhuleffoja yms. ehkä se johtuu siitä :)... Unet on ihania, rakastan nukkumista just siksi koska on mahdollista nähdä ties kuinka ihania unia x

  http://nea-amalia.blogspot.co.uk/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ettet näe painajaisia! Ite katon paljon jänniä sarjoja, joten voipi johtua niistä että näen melko usein pelottavia unia :D Ja jep, unimaailma on best!

   Poista
 3. Ei vitsit, tää postaus osu ja uppos muhun täysin! Mä muistan lähes poikkeuksetta, mitä unia oon nähnyt, kun herään ja osan muistan vielä päivien päästä. Muistan vieläkin yhen painajaisen mitä näin useemman kerran viikossa pienenä. Oon kova puhumaan unissani ja välillä kävelen myös unissani, varsinkin jos mulla on stressiä. Unihalvaukset on kans tuttua, vaikkei niitä oo moneen vuoteen tullutkaan, silti ne pelottaa mua jo ajatuksena. Mä kanssa välillä googlettelen unien merkityksiä ja (salaa) niihin uskonkin :-D Oon itekkin miettiny tekeväni aiheesta postauksen ja nyt sun innoittamana saatankin jopa tehdä! :-) Ps. tulipa pitkä kommentti :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei mitään - pitkät kommentit on niitä parhaimpia!! ♡ Ihana kuulla, et osu ja uppos (: Mä en oo (ainakaan tietääkseni XD) koskaan kävellyt, enkä puhunut unissani. Ihan huippua et muutkin googlettelee näitä juttuja :D Ja hei tee ihmeessä postaus tästä aiheesta, mua ainakin kiinnostais!

   Poista
 4. Tää postaus oli tosi hyvä! Noi kuvat sopi tuohon tekstiin jotenkin ihan täydellisesti luoden tosi hyvän kokonaisuuden. Mä harvemmin muistan unia, mutta jotenkin ajattelen just herätessäni, että ne unessa tapahtuneet jutut on tapahtunut oikeesti. Nuo unihalvaukset kuulostaa niin pelottavilta, että tulee ihan kylmiä väreitä selkään..

  Written by Neea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla!! Joo, ei noita unihalvauksia mielellään koe D:

   Poista
 5. Unet on kyllä mielenkiintoisia! Pelottavan kuuloinen tuo sun kokema unihalvaus! Omalla kohdalla en näe juurikaan painajaisia, mutta musta tuntuu, että lapsuudessa olen saattanut kokea unihalvauksen. Siinä mua kohti lähestyi juuri jokin enkä pystynyt liikkumaan ''tilanteesta'' pois.

  https://lauraemiliaan.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Sitähän se olikin D: Ja oi, toikin kuulostaa ihan hirveeltä!

   Poista
 6. Tuo unihalvaus kuulostaa ihan hirveeltä! :o toivottavasti en koe tollasta koskaan!

  VastaaPoista