keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Mitä opin vuoden aikana bloggaamisesta?


"Aloitin bloggaamisen lokakuussa 2016. Halusin pienen "harrastuksen" jonne jakaa ajatuksia, tunteita ja valokuvia. Blogissani kerron arkisia asioita, omia mielipiteitäni, ruoka aiheisia juttuja ja jaan erilaisia asioita elämästäni lukijoille. Myös postausideoita saa ehdottaa aina ja niitä koitan sitten totetuttaa parhaani mukaan! Kuka minä sitten olen? Olen Milla, 20-vuotias lähihoitaja. Rakastan kirjoittamista ja tästä tulee jokaisen postauksen kautta vain tärkeämpi asia minulle. Muita rakkaita asioita minulle ovat ruuan laitto, läheiset ihmiset ja ystävät, valokuvaaminen, musiikki, laulaminen, eläimet ja oma tyylini tehdä asioita. Tykkään muodista, sisustusasioista ja juhlimisesta! Rakentava palaute ja positiiviset kommentit ovat aina tervetulleita. Jokainen uusi lukija ja kommentti tuovat bloggaajalle, eli tässä tapauksessa minulle, uutta intoa tähän hommaan. Tervetuloa viihtymään blogini parissa!" Edellisen blogin "tietoa minusta"-osiota kopsattu.

Kuvitelkaa, mä oon tänää pyörinyt blogimaailmassa tasan vuoden. Mun edellinen blogi täyttäisi just nyt vuoden, eikä tää aika todellakaan oo tuntunut yhdeltä kokonaiselta vuodelta. Aika on mennyt hurjan nopeasti ja useinhan se niin meneekin, kun on mukavaa ja mielekästä tekemistä. Jos pitäisin blogia työkseni niin en varmaan huomaisi viikkojen vierivän ja kuukausien vaihtuvan, haha! 

Oon tehnyt monia postauksia liittyen bloggaamiseen. Niitä pääset selailemaan tuolta ylhäältä, kategoriasta bloggaus. Tänää mä halusin tulla kertomaan teille asioita, joita mä oon tässä vuoden aikana oppinut. Mennään siis suoraan asiaan!

1. Tekstillä on väliä. Mä oon saanut paljon kehuja mun "rennosta kirjoitustyylistä" ja oonkin todella otettu jokaisesta mun kirjoituksiin tulleista kehuista. En sano, etteikö kuvilla olisi väliä, mutta kyllä se teksti on se, minkä takia lukijat palaavat tänne yhä uudelleen ja uudelleen - ainakin mun mielestä.

2. Henkilökohtaiset ja syvällisemmät postauksen on todella suosittuja ja niissä katselukerrat nousee hetkessä yli kahden sadan. Näitä postauksia ei kuitenkaan synny hetkessä.

3. Oon oppinut sen, että oon ihan liian kriittinen omille postauksilleni. Välillä ois hyvä höllätä ja julkaista postauksia vieläkin rennommalla tyylillä.4. Ruokapostaukset ovat todella epäsuosittuja. Näin on ainakin aina ollut mun blogissa.

5. Spotify-palkin laittaminen postaukseen ei todellakaan ollut niin vaikeeta, kuin aluksi luulin.

6. DIY-postaukset on todella suosittuja. Mä oon silti liian laiska toteuttamaan niitä.

7. Jos alkaa tekemään blogia vaan ja ainoastaan lukijoille, niin sen voi samantien heittää kankkulan kaivoon. Tää on kuitenkin mun blogi, mun elämä ja mun tarina, joten itsestäänselvyys on, että mä teen tätä myös itselleni.

8. Kuvista tulee kauniita myös siten, vaikken aina laittaisikaan sitä kaikkein kauneinta hymyä huulilleni. Ilmeiden opettelu peilin edessä tuottaa tulosta - hitaasti, mutta varmasti!9. Ulkoasua ei tarvitse muokata joka toinen kuukausi. Oo tyytyväinen tähän ja keskity enemmän siihen sisältöön.

10. Mun blogia voi lukea kuka vaan. Turha siis piilotella sitä keneltäkään.

11. Postausideoita syntyy parhaiten illalla. 

12. Opin sen, kuinka tärkeä luonnonvalo on kuvissa. Edellisessä blogissa oli ihan liikaa sisällä räpsittyjä ja huonossa valossa otettuja kuvia.

13. Mun blogi on best. Ja niin on sunkin, jos sä vaan uskot siihen.

Ois ihan huippua kuulla, jos joku siellä on seuraillut mun bloggailua jo edellisen blogin alkuajoista lähtien, joten laittakaahan rohkeesti kommenttia tulemaan! Mä meen tästä nyt lukemaan esivalintakokeeseen, koska ounou koehan on jo huomenna. Viettäkäähän siis oikein ihana keskiviikko munkin puolesta, koska mulla tää päivä menee todellakin vaan lukiessa. Palaillaan!

♡: Milla

24 kommenttia :

 1. Hyvä idea tää! Vois tehä itekin sit kun bloggailua on enemmän takana. Kivat kuvat myös. 😍

  VastaaPoista
 2. Näitä samoja juttuja oon itekin huomannut! Ttosin esim ruokapostaukset on itellä yleensä siellä suosituimmassa päässä :D Mut uskon et se riippuu vähän blogin lukijakunnastakin. Ku profiloituu tietynlaisena blogina (esim mulla se ruoka on tosi isossa osassa) ni sit siitä aiheesta kiinnostuneet eksyy usein "käymään" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ja joo, näinhän se on (:

   Poista
 3. Oon huomannut ihan samoja juttuja bloggaamisen aikana kuin sä! Ja sun blogi on niiin ihana, jatka ehdottomasti näin♥️

  maripulliainen.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Monia samoja juttuja oon itsekkin oppinut! :) Hyvä postaus. Tajusin juuri etten oo kertakaan muokannut mun blogin ulkoasua, voisi kyllä jossain vaiheessa uudistaa sitä vähäsen ;D Blogia kannattaa kirjoitella rennolla otteella ja juuri siitä mistä itse haluaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva! :) Kiitos Niina ♡ Haha, mä tykkään vähän liiankin usein muokata blogini ulkoasua :D Jos nyt sais tän nykysen pysyyn vaikka puol vuotta, niin oisin ihan tyytyväinen :D Ja just näin, rento ote on paras ote!

   Poista
 5. Onnea blogin vuosipäivänä! Tää on kyllä ihana harrastus kun huomaat kehittyväsi tässä koko ajan paremmaksi! Vuosien päästä on sitten hauska palata katsomaan blogin alkuikoina kirjoitettuja postauksia :D

  VastaaPoista
 6. Ihanat kuvat nappasit tähän postaukseen :3 Ja muutenkin tosi hyvä postaus idea ja hyvin toteutettu. Iteki oon samoja oivalluksia tehny omien blogivuosien takaa :D

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvä postaus! Diy-postaukset on kyllä kivaa luettavaa, niistä kun saa aina hieman inspiraatiota. Mä seurasinkin sua jo sun edellisessäkin blogissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja jep, näin mä muistelinkin!

   Poista
 8. Tosi kiva postaus! Omata listalta löytyy paaaljon samoja juttuja, vaikka ihan vuotta mulla ei ookkaan vielä täynnä. Erityisesti ruokapostauksista oon samaa mieltä ja siitä ettei ulkoasua tarvitse muokata kokoajan. Mun ulkoasu vaihteli tosi paljon blogin alkuaikoina, mutta nyt se on ollut sama jo kauan. Saa nähdä milloin kyllästyn siihen..

  VastaaPoista
 9. Kiva postaus! Itelläkin alkaa blogilla jo olemaan kai ikää enkä oo niinsanotusti juhlistanut yhtä täyttä vuotta! Mutta se mistä tää kaikki on lähtenyt ja nyt tää valmisulkoasu varmasti luo siistimpää kuvaa. Sulla on selkeästi postaustahti hyvä ja jutut ja kuvat nimenomaan laadultaan parempia kuin heti alussa varmasti! :) Ps. Mun blogissa ruokajutut on ihan selkeästi todella suosittuja ollut, joten hassua :D

  ~Finnlandsnorsk~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Haha joo, kyllä sitä on vuodessa oppinut hurjasti! Tosi jännä juttu, kun mulla ne ei kerää melkein yhtään katselukertoja :D

   Poista
 10. Tosi kiva postaus! Ilmoittaudun myös sun edellisen blogin lukijaksi vaikka varmaan tiesit sen jo :) Samaistun siihen kans et parhaat postausideat tulee illalla/yöllä mut en koskaan muista kirjata niitä ylös ja aamulla oon unohtanut ne kokonaan :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ella! :) Haha, joo mullekin käy aina välillä noin :D

   Poista
 11. Ihana postaus ja tosi hyviä pointteja! Mun nykynen blogi täyttää ihan just vuoden ja pitäs kans kehitellä jotain kivaa sen kunniaks! Ja hei, ihanat kuvat, olet niin soma ♥.

  VastaaPoista
 12. Todellakin, ihanaa tekstiä! <3 Ja kuvat on myös ihania :) Tää oli tosi kiva aihe, sain jopa muutaman vinkin napsittua tuolta itselleni :)!

  http://nea-amalia.blogspot.co.uk/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti (: & tosi kiva kuulla, että sait vinkkejä!

   Poista