tiistai 12. syyskuuta 2017

Aloitteleva bloggaaja - miten saada blogillesi lisää lukijoita?Heips. Tänää mä jaan mun omat hyväks todetut vinkit sille, miten saada blogille lisää lukijoita. Toki tää on todella vaikeaa ja hidastempoista - sillä nykyään todella hyvilläkään blogeilla ei ole, kuin 100 lukijaa, vaikka he ainakin mun mielestä ansaitsis niitä tuhansia. Mutta noh, minkäs teet kun youtube pyörittää nykyään tätä maailmaa. Onneks on vielä meitäkin, jotka nauttii kirjoittamisesta ja bloggaamisesta!

1. Lue itse paljon blogeja ja jätä paljon kommentteja - Kommenttiesi perään sä voit linkata oman blogisi osoitteen. Kommentoi positiivisia ja hyvää mieltä nostattavia asioita. Ei kukaan nauti negatiivisuudesta, eikä kukaan varsinkaan sellasen kommentin jälkeen tuu sun blogiisi vastavierailulle. Tai voi tullakin, muttei ainakaan liity lukijaksi.

2. Mainosta, mainosta ja mainosta - Se on tän jutun juju. Mainosta sun blogia erilaisissa bloggaajien facebook ryhmissä ja blogisi aiheena olevissa ryhmissä. Esimerkiksi jos teet paljon ruokapostauksia niin etsi ruokavinkkejä vastaanottava ryhmä ja linkkaa postauksiasi sinne. Tässä linkki muutamaan ryhmään, jossa mä oon osallisena bloggaajatbeauty bloggers & life fin ja bloggaajat 16+. Mainosta sun blogia facebookin lisäks sun instagramissa. Linkkaa blogisi osoite sun instagramin profiiliin ja kerro uusissa kuvissa, että oot julkaissut uuden postauksen. Näiden lisäks voit koittaa mainostamiseen sun snapchattia ja linkata uuden postausen mystoryysi. Varmasti tulee enemmän katselukertoja, sekä lukijoita kun käytät näitä vinkkejä! Myös demissä on "vlogit ja blogit" keskusteluryhmä, jossa on hauskoja "kommentti kommentista" ja "linkkaa blogisi" keskusteluja. Kannattaa käydä tutustumassa!

3. Tee linkkaa blogisi postaus - ..ja tietty mainosta tätä, niinkuin 2 kohta sanoo. Näin varmasti moni uusikin bloggaaja eksyy blogiisi, linkkaa bloginsa ja jää ehkä lueskelemaan postauksiasi. Jos sisältö on miellyttävää niin saatat saada uuden lukijan. Myös erilaiset arvonnat on hyviä tapoja kalastella lukijoita. "Saat yhden arvan, kun luet mun blogia bloggerin kautta" jne. Helppoa!

Ja oikeastihan lukijamäärälle ei oo mitään väliä, vaan enemmänkin merkkaa se, paljonko sun postaukset saa katselukertoja. Jokatapauksessa tässä mun parhaat vinkit saada blogille lisää lukijoita, tietty unohtamatta sitä oikeesti laadukasta ja mielenkiintoista sisältöä. 😊

♡: Milla

15 kommenttia :

 1. Hyvä ja varmasti hyödyllinen postaus aloittelevaa bloggaajaa ajatellen! Ainakin itse tutustuin facebookin bloggaajaryhmiin vasta hiljattain, eli ehkä olisin jo aiemmin osannut etsiä niitä jos oisin tällaiseen postaukseen törmännyt :D

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva ja hyödyllinen postaus mulle ja monelle muullekin. :3

  VastaaPoista
 3. Tosi hyviä vinkkejä! Tuo mainostaminen on kyllä tärkeä osa blogin kasvattamista :)

  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja jep, täysin samaa mieltä (:

   Poista
 4. Varsinkin toi 2. on monelle haaste, vaikka vois kuvitella et se on itsestäänselvyys.. Mut faktahan se on ettei sitä blogia löydä, jos sitä ei mihinkää julki tuo! Mun mielestä kiva ja monelle varmasti tarpeellinen postaus :)

  ♥: https://tuulipuikkonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Eiköhän melko moni rutiinin omaisesti näitä noudata, omaan someen en ole kuitenkaan jaksanut juuri jakaa blogiani sillä olen pitänyt sitä melko yksityisesti. Kiva postaus ja tää sun uusi banneri sika hyvä nyt!

  ~ Finnlandsnorsk

  VastaaPoista
 6. Ihan mielenkiintosia vinkkejä, mutta pisti vaan mietityttämään, kun itekin totesit katselukertojen olevan lukijan määrää tärkemäpi. Mitä oikeesti hyötyy lukijoiden ''ostamisesta'' arvontojen tai lukija lukijasta-keskusteluiden avulla rohmutusta lukijamäärästä, jos niitä ihmisiä ei oikeesti kiinnosta sun blogi saati sitten että he ei ees avaa postauksia? Eikö sellanen oo vähän vilpillinen keino hankkia lisää lukijoita? :D Ois kiva kuulla sun näkemys tähän. :)

  Noi blogiryhmät Facebookissa on ihan mun suosikkeja, sitä kautta oon ite löytänyt myös paljon uutta luettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot kyllä ihan oikeessa, mutta mulle ainakin blogin alkumetreillä se, että sain lukijoita merkkas todella paljon :D Nykyään mulle ei juurikaan merkkaa toi lukijamäärä, vaan just ne katselukerrat postauksissa. Uskon, et moni alotteleva bloggaaja sai tästä hyviä vinkkejä. Onhan se väärin kalastella niitä lukijoita, mutta noh that's life. Mua ei ainakaan haittaa liittyä jonkun blogin lukijaks ihan vaan siks, että pääsisin osallistumaan arvontaan. :) Jokanen bloggaaja tekee omalla tavallaan! Noi lukija lukijasta jutut on ihan tyhmiä, mutta esim demissä olevat "Kommentti kommentista" keskustelut on hauska tapa kommunikoida bloggaajien kesken. Ja sekin on ihan jokasen päätettävissä, että mihin osallistuu. Jotkut tykkää, että lukija määrät on sadoissa, vaikkei niistä sitä itse blogia lukiskaan, kuin puolet. :D Esim. mä olin ennen tota mieltä. Emmä oikein tiedä mitä mä sanoisin, tais tulla aika sekava sepustus!! xd Ja noi faceryhmät totta tosiaan on ihan parhaita :)

   Poista
  2. Haha no mut tässähän oli ihan hyvä vastaus siitä mitä ajattelet tästä! Jokanen tosiaan taplaa omalla tavallaan tän bloggaamisen ja miten polkasee homman käyntiin. Kiva kun vastasit näin rehellisesti :)

   Poista
 7. Hyviä vinkkejä :) Ite oon huomannut, että linkkaamalla uusimmat postaukset just noihin Facebookin bloggaaja ryhmiin, katselukerrat todellakin nousee. Mä linkkailen mun blogia myös aika usein Demin keskustelupalstoilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Joo, oon kans huomannut saman!

   Poista