keskiviikko 30. elokuuta 2017

Lopetin koulun, mutten mun elämää
Farkut: Cubus / Toppi: Bik bok / Neule: Ikivanha seppälästä

Ahdistus ja pelko. Niistä mun viime päivät on koostunut. Kaikki prässää mua joka puolelta. Kyselee mukamas niitä ja näitä, vaikka kaikki päättyy aina siihen yhteen kysymykseen, mitä sä nyt aiot tehdä? Ja ei, mun mielestä ei oo väärin kysyä sitä. Mun mielestä se on väärin, että mua ei kuunnella tai mulle ei anneta lainkaan tilaa tehdä omia valintoja. Mä lopetin mun opiskelut. Se ei oo teiltä keneltäkään mitään pois. Jos se joltain on jotain pois niin vaan ja ainoastaan multa. Mä kerron kyllä sitten, kun mä tiedän mitä mä aion tehdä. Ehkä mä vaan laiskottelen ja pysyn työttömänä lopun ikäni. Syön hernekeittoa ja nuudelia, kun ei muuhunkaan oo varaa. Pysyttelen sisällä, koska en haluu vastata ihmisten "kuka toikin luulee olevansa" katseisiin. Tai ehkä mä alan taas hakemaan töitä. Meen googleen ja kirjotan hakusanoiks Te-toimisto. Ilmottaudun työnhakijaks, haen työttömyystukea ja otan vastaan kaikki työt, joita mulle tarjotaan. Tai ehkä mä haenkin kouluun. Ammattikorkeeseen tai vaikkapa sähköasentajaks. Mä haen just sinne minne haluan. Mä teen just niinkuin mä haluan.

Mä oon mä, tää on mun elämä ja tää koko maailma on mulle ja mun valinnoille täysin avoin. Tee säki just sillai, ku sä haluat, äläkä kuuntele muita. Ihan sama oli se sit sun mummus, isäs, äitis tai vaikkapa naapurin simppa, niin älä kuuntele niitä. Kyllä me ollaan jo niin vanhoja, että osataan tehdä omat valinnat ihan kaiken suhteen. 

Tuntupas hyvältä sanoo tää kaikki ääneen.

♡: Milla

16 kommenttia :

 1. Hieno juttu et teet niiku susta itestä parhaimmalta tuntuu! Mäkään en lähtenyt kouluun ja päätin pitääkin välivuoden ja olla tekemättä yhtään mitään 👌🏻 Keskittyy vaan itelle tärkeisiin asioihin ja nauttia. Ja ei se oo keltään pois, koska kaikki me tehään niiku halutaan:) ollaan vaikka loppuelämä kotona, tehdään töitä, opiskellaan... jokaisen oma asia 👍🏻 Hyvä teksti!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että uskalsit tehdä sen päätöksen! <3 Olin ite viime vuonna melko samanlaisessa tilanteessa - olin töissä sellaisessa paikassa, joka ei todellakaan ollut mun terveydelle hyväks ja vaikka raha kuinka tärkeetä onkin, en pystynyt jäämään sinne. Tuntu et olin pettänyt kaikki, kun jäin työttömäks, vaikka eihän sen pitäisi kenenkään muun peppua kutittaa! I feel you - pitäs vaan uskaltaa tehä ne omat valinnat, vaikka kuin muut kattois kieroon!

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava ja voimakas teksti!!

  VastaaPoista
 4. Todella hyvä postaus! :) Jokainen saa tehdä niinkuin itsestään parhaalta tuntuu eikä kannata välittää liikaa muiden mielipiteistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, juuri näin. Kiitos paljon Niina <3

   Poista
 5. Hurjasti tsemppiä! Ei ole varmasti helppoa tehdä päätöstä lopettaa koulu ja sen lisäksi kuunnella ympäriltään kuumottavia kysymyksiä aiheesta. Tiedän niin tunteen, koska itse kanssa päädyin lopettamaan aiemmat opintoni ja hakea toiseen kouluun. Kaikki kyselivät kokoajan siitä miksen 'jaksanut' eka käydä vanhaa loppuun ja sitten uuteen :D Sä teet juuri niinkuin susta tuntuu itsestä hyvältä ja niin sen pitääkin olla ♥ Loppujenlopuksi ainoa ihminen jota sun pitää miellyttää on sinä itse, vietäthän hänen kanssaan koko elämäsi vuorokauden jokaisena tuntina ;)

  VastaaPoista
 6. ihanaa kun oot noin itsevarma! <3 tsemppiä sulle

  VastaaPoista
 7. Tää oli kyllä hyvä postaus! :) Mua ärsyttää, kun läheiset ihmiset alkaa arvostelemaan itse tehtyjä valintoja. Osa mun sukulaisista kyseli multa keväällä useaan otteeseen, että miksi hain opiskelemaan "vaan" ammattikorkeakouluun, koska he olivat ajatelleet että menen ilman muuta yliopistoon. Sitten kun sain kuulla, että pääsen opiskelemaan lastenohjaajaksi, tosi monet sanoivat mulle että musta olisi paljon parempaankin ammattiin. Onneksi en kuunnellut myöskään muita, vaan tein just niin ku ite halusin, koska nyt kolmen viikon perusteella tiedän, että toi koulu todellakin on mua varten :) Mut hei tsemppiä sulle Milla ♥

  VastaaPoista
 8. Tosi ihana juttu, että oot riittävän vahva tekemään omat päätöksesi! Tsemppiä! <3

  www.ystavanihevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista