torstai 27. heinäkuuta 2017

Bloggaaminen on niin "so last season"

Ootko sä koskaan kuullut, että joku sanoo, ettei ymmärrä miksi kukaan enää nykypäivänä kirjoittaa blogia? Eiks youtubettaminen oo se tän päivän juttu? Eletään vuotta 2017 ja joku kirjottaa blogia? Ooks vähän nolo? Tee nyt ees niitä videoita, et sä tolla rikastu? Ketä jaksaa lukee sun postauksia? Ketä kiinnostaa? Miks sä bloggaat?Ihan ensteks, minä pidän blogia, et sinä. Mä päätin jakaa julkisesti palasia mun elämästä, et sä. Mä kirjotan blogia ja nautin siitä. Tää on mun voimavara ja mun rakkain harrastus. Harrastus, josta mä saan paljon virtaa elämääni. Kyllä, mä elän vuotta 2017 ja kirjoitan blogia. Mä tuun kirjoittamaan tätä blogia vielä seuraavanakin vuonna. Ei, mä en oo nolo enkä mä tee tätä siksi, että tulisin rikastumaan - tai edes tienaamaan rahaa. Teen tätä omasta vapaasta halustani sillä tiedolla, että tää tulee olemaan aina mun harrastus, ei työ, eikä rahanlähde. Jos tekisin tätä setelinkuvat silmissä niin ei kukaan mun blogia lukisi. En mäkään lukisi sellaista blogia.

Mä olen pienen blogihistoriani aikana tehnyt kaksi yhteistyöpostausta. Olen saanut niistä molemmista hieman palkkiota, mutta mistään suurista summista ei todellakaan ole kyse. Ja vaikka olisikin, niin mitäs sitten? Yhteistyöt kuuluvat blogimaailmaan. Sehän on ihan huippua jos sun pienenpieni blogi huomioidaan ja sua pyydetään yhteistyöhön! Oon kuullut monen narisevan siitä, että joku tekee liikaa yhteistyöpostauksia - ja siis tietenkin, myönnänhän mäkin että jossain kulkee raja. Jos joka toinen postaus on yhteistyössä tehty, niin se on jo liikaa. Mua ei silti henkilökohtaisesti häiritsisi sekään. Jos joku haluaa oikeasti tienata tällä ylimääräistä, saada paljon ilmaisia tuotteita testiin, ja mainostaa niitä blogissaan niin tha'ts fine, ainakin mulle. Mä en kuitenkaan itse ikinä ottaisi vastaan sellaista yhteistyötä, joka ei sopisi mun blogin tyyliin. Mä haluan, että myös lukijat saavat siitä jotain irti, koska muutenhan se ois täysin turha juttu.


Kun mulle ensimmäisen kerran tuli yhteistyötarjous, niin mä olin ihan häkeltynyt. Siis mitä, mulle? Mun pienelle blogille, jolla oli hädintuskin 50 lukijaa. Luin sen sähköpostin varmaan tuhat kertaa, jonka jälkeen mä oikeesti vasta uskoin silmiäni. Minä saan kirjoittaa yhteistyöpostauksen. Ja koska en ollut koskaan kyseisestä merkistä kuullut, niin olihan mun pakko tilata sieltä jotain, ennen kuin aloin mainostamaan niitä blogissani. Eihän nyt kukaan voi suositella muille jotain sellaista, mistä ei itsellä ole tietoa hölkäsenpöläystäkään? Mä ainakin uskon ja luotan, että kukaan ei tee sitä virhettä. Jotta voit mainostaa ja suositella jotakin, sun on ensteks oltava itse perillä siitä asiasta. Muuten se on valehtelemista ja niinkuin me kaikki tiedetään, kukaan ei pidä valehtelijoista.Mä bloggaan, koska mä oon vihdoin löytänyt sen mun juttuni. Mä oon bloggaaja, en ratsastaja, tanssija, enkä sählyn pelaaja. Tämä on se juttu, jota mä tykkään tehdä. Bloggaaminen on mulle sitä kaikkein parhainta huumetta. Tää on mun ylpeydenaihe. Jos tää on sun mielestä jotenkin noloa, niin mulla ei oo sulle muuta sanottavaa, kuin bye bye. Nähdään sit vaikka seuraavassa elämässä.

Bloggaaminen ei oo mikään mennyt juttu, sillä koko ajan tänne ilmestyy uusia blogeja. Tietysti youtube vetää enemmän porukkaa puoleensa, mutta hei, on meitä bloggaajiakin! Moni suosittu vloggaajaa on alunperin pitänyt blogia, jonka jälkeen on siirtynyt kokonaan youtuben puolelle. Moni on siis lähtöisin juurikin täältä. Blogeja on ja tulee aina olemaan. Mä voin luetella sulle samantien ainakin 100 blogia pitävää ihmistä, jos sä välttämättä tahdot. Me bloggaajat saadaan olla ylpeitä meistä ja meidän ihanista, upeista ja varsinkin erilaisista blogeistamme - sen mä vaan halusin sanoa, mutta tää lähti taas hieman käsistä. Ihanaa tulevaa viikonloppua teille kaikille, etenkin kaikille teille ihanille bloggaajille 💜😊

💗: Milla

28 kommenttia :

 1. Ihana ja suorasanainen postaus! Bloggaus ei ole so last season, vaan se voi olla bloggaajalla juurikin se kaikista tärkein harrastus♥

  VastaaPoista
 2. Iteki oon just kuullu kun on sanottu, että hei kuka bloggaa nykyään? Tube ja videot on se juttu. Itse pidän blogimaailmasta, saa nähdä alkaako videoiden teko jossain vaiheessa kiinnostaa. Mutta mulle blogi on tällä hetkellä se juttu ja harrastus. Blogi on monenmonille harrastus siinä missä tubekin. Hyvä postaus Milla vaikka snäpissä mietitkin miten tuot asian ilmi ! 😊

  VastaaPoista
 3. Siis oon sun kanssa niin samaa mieltä! En tajuu niitä kukkahattutätejä joiden mielestä yhteistyöt on muka huono asia. Sehän on vaan hyvä asia itse bloggaajalle/youtubettajalle kuin lukijoillekin. Musta tuntuu et nää valittajat on vaan vähän kateellisia kun eivät itse pysty samaan suoritukseen :) Oon miettinyt myös tätä eroo blogin ja youtuben välillä ja kyllä huomaa et nykyään jengi on enemmän ehkä youtuben puolella mut mä oon ainakin ylpeä bloggaaja! <3 Antaa muiden olla mitä mieltä vaan, olin mä sit nolo tai mitä muuta tahansa, mut mä en lopeta mun rakasta harrastusta! Suorasanaisuus kunniaan!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla <3 Samaa mieltä tosta kateudesta! Ja joo, suorasanaisuus todellakin kunniaan!!

   Poista
 4. Tosi hyvä aihe!!👌🏼👌🏼

  VastaaPoista
 5. Hyvin kirjoitettu, pystyn samaistuun moneen juttuun!

  VastaaPoista
 6. Mitään ei kannata tehdä vaan siksi että se on trendikästä, vaan siksi että pitää siitä. :) Jotkut jutut yksinkertaisesti toimii paremmin kirjoitettuna ja asukokonaisuuksista voi yhtä hyvin vloggailla sekä bloggailla. Hyvää viikonloppua myös sinulle.

  VastaaPoista
 7. Todella hyvin sanottu! Minusta aina ei tarvitse kulkea sen massan mukana, vaan tehdä niitä juttuja, joista itse pitää! Vaikka sitten tulisikin muka jälkijunassa. :D
  Itse pidän enemmän blogeista, sillä mua ei kiinnosta katsella kenenkään puhuvaa pärstää. Postauksen lukeminen on minusta paljon mukavampaa. Toki silloin tällöin on mukava katsoa bloggaajien videoitakin esim. agilitytreeneistä, jotka tekstinä muuttuvat helposti puuduttaviksi lukea.
  Pidän blogiharrastusta hyödyllisenä myös kirjoitustaidon kannalta. Myös visuaalinen silmä kehittyy blogin kuvia kuvatessa ja ulkoasua tehdessä. Paljon hyvää tässä harrastuksessa siis on!

  VastaaPoista
 8. Hyvin sanottu! Yleensä jos joku tulee marmattamaan ja kyselemään että miksi pidän blogia niin esiten vastaukseksi että miksei kyseinen henkilö itse pidä blogia. Se on aina ymmärräettävää miksi joku ei tahdo pitää blogia mutta entäs ne jotka tahtovat sitten? Se on aina niille ei blogia pitäville hassua. Musta tuntuu että tubettaminen tai videoiden teko on tullut vain suosioon koska moni ei jaksa välttämättä lukea tekstejä. Varsinkin jos miettii niin en oo nähny ketään 12-14 vuotiasta blogimaailmassa, vaan ne on enemmänkin tuben puolella. Nämä on kuitenkin kasvanu koko elämänsä ajan telkkarin ja intternetin parissa, toisin ne jotka bloggaa (eli yli 16 -vuotiaat) ei oo koko elämäänsä ruutua tuijottanut. Katsoneet liikkuvaa kuvaa.

  VastaaPoista
 9. Mie oon blogannu kohta 11v, ja koitin youtubettamistaki sillon ku joka toinen teini ja niiden mummot ja kultakalat ei vielä haaveillu tubetähteydestä :D Kummaa ku se vloggaaminen hiipu ja blogi kestää vieläki!

  Krisse
  herdingsunshine.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi! Ihan huippua, et oot blogannut noin pitkän ajan! :)

   Poista
 10. Tää oli ihan sairaan hyvä postaus!! Tosi fiksuja ajatuksia, jotka on kaikki aivan totta. Bloggaaminen ilmeisesti on vähän "kulahtanut" juttu vloggauksen tultua suosituksi, mutta musta blogit on edelleen enemmän se oma juttu :)

  En tajua miksen ole aikaisemmin tajunnut miten viisaita sanoja ja kivoja kuvia täältä löytyykään, jään odottelemaan lisää :)

  VastaaPoista
 11. Tosi mielenkiintoinen ja hyvä teksti! :) Itse kirjoittelin alunperin blogia, sitten siirryin tekemään videoita ja nyt palasin takasin blogien pariin. Mielestäni videoita on kiva tehdä reissuista ja ostoksista, mutta muuten tykkään enemmän bloggaamisesta. Mun mielestä kirjottamalla voi saada monia asioita paremmin ilmaistua kuin videolla. Oon myös kokenut blogimaailman yhteisöllisemmäksi kuin youtuben. Vertaillessani kokemuksiani näistä kahdesta somesta, huomaa selvästi minkä ikäistä yleisöä ne vetävät puolensa. Youtubessa yleisö on paljon nuorempaa, jolloin myös kommenttien taso oli myös sitä luokkaa - myös negatiivisa kommentteja tuli enemmän. En myöskään ole löytänyt suomalaisia tubettajia joita minua kiinnostaisi katsoa, joten en ole kokenut löytäneeni sieltä semmoista yhteisöä kuin blogimaailmasta. Blogimaailma on mielestäni paljon kypsempi ja oon jo muutamassa kuukaudessa löytänyt täältä kavereita ja kiinnostavia seurattavia :)

  http://saraoonav.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sara <3 Oon ihan samoilla linjoilla sun kanssa! Tykkään blogimaailmassa just siitä, kun lukijat on hieman vanhempia, eikä niitä negatiivisia kommentteja mahdu tänne yhtään niin paljon, kuin youtubeen. Itse kyllä seuraan paljon myös Suomalaisia vloggajia, ei siinä, mutta kyllä tää blogimaailma on enemmän mulle tehty :)

   Poista
 12. Täyttä asiaa! Sillon kun alotin tämän nykyisen blogini ja mainostin sitä demi.fi:n keskustelupalstalla, sain yhden kommentin jossa multa kysyttiin just tota, että miks alotan blogin kirjottamisen, koska ei kukaan enää nykyisin lue blogeja tai kommentoi niihin. En tainnut sen kummemmin vastata siihen yhtään mitään :D Mulle blogin kirjoittaminen ja niiden lukeminen on lähempänä sydäntä kun videioiden katsominen. Toki katon Youtubesta videoita, mutta enemmän tykkään silti lukea blogeja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep!! Mullakin blogit ja tää koko blogimaailma on niin paljon enemmän lähellä sydäntä, kuin youtube. Vaikka tuleehan youtubevideoitakin katsottua, mutta enemmän tulee luettua blogeja! :) Kiitos kommentista Sofia <3

   Poista
 13. Todella hyvä ja mielenkiintoinen postaus! :) Mä oon myös kuullut, että postaus olisi jo menneen talven lumia, mutta ei mun mielestä :D Kokoajan tulee uusia blogeja ja monet ovat bloganneet vuosia. Itse en juurikaan youtubesta välitä, muutamien videoita siellä joskus katselen, mutta enemmin luen blogeja :) Ja tykkään itsekkin niin paljon bloggaamisesta, tämä on rakas harrastus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Oon ihan samoilla linjoilla sun kanssa :)

   Poista