maanantai 12. kesäkuuta 2017

Naiset, missä teidän kuukautissiteet on?


Mä kirjottelin viime viikolla mun mielipidettä eräästä asiasta ja eilen töissä ollessani päätin, että rohkastun ja julkasen sen. Mä aloin kuitenkin epäröimään tuon postauksen suhteen. Tuli sellanen tunne, että entä jos joku loukkaantuu mun sanomisista tai pahottaa mielensä. Jos joku ei tykkää siitä, mitä mä ajattelen tai ei vaan käsitä mun ajatuksia. Miks mä oikeesti ajattelen näin, kun mä aina toitotan itselleni etten saa välittää muiden mielipiteistä. Tää on mun elämä ja mun pitää tehä just niinkun mä ite haluan. Joten why not. Ja jos just sä et pidä laukussas sun menkkatarpeita niin okay, ei siinä mitään. Uskon kuitenkin, että edes joku on mun kanssa samaa mieltä. 

Mä oon nähnyt monia "what's in my bag"-postauksia, joissa tarkoituksenahan on esitellä laukun sisältö. Mun tietääkseni se kuuluu esitellä rehellisesti ja just sellasena mitä se on. Oon nähnyt postauksia, joissa kuvissa näkyy esimerkiksi särkylääkettä, ponnareita, laastareita, huulirasvaa, lompakko ja kenties kalenteri tai joku muu pieni vihkonen. Mä oon aina näitä postauksia lukiessa miettinyt, että missä siteet, missä tamponit? Mun laukussa niitä on aina. Ihan sama mikä aika on kuukaudesta. Mä oon ylpee niistä ihmisistä jotka edes mainitsee, että henkilökohtaiseen hygieniaan liittyviä asioita en tähän alkanut kuvaamaan. Enkä mä tarkotakaan, että ne ois pakko kuvata siihen postaukseen. Mä vaan ihmettelen tätä asiaa nyt ääneen. Mun mielestä on järjetöntä peitellä jotain asiaa, jonka kaikki kuitenkin tietää. Joo, sulla on menkat, mitä sitten?


Ehkä mun tarkotus tässä onkin sanoa, että onko tässä asiassa jotain hävettävää? Nyt eletään vuotta 2017 ja mun mielestä menkkojen pitäisi olla täysin normaali ja arkipäivänen juttu. Jos se ei oo sitä sulle, niin mä toivon että vielä jonain päivänä on. Mä ymmärrän sen, että nuoremmille tytöille, joilla menkat on vasta ihan alkutekijöissä niin niistä puhuminen tai kertominen voi olla arkaa tai jopa nolottavaa. Eihän sen noin kuitenkaan pitäisi olla? Mä nyt vaan halusin avautua hieman tästä aiheesta, koska mua oikeesti ottaa päähän. Halusin vaan sanoo, että älkää hävetkö. That's life.

On normaalia olla ihminen.

Ja nyt mulla on semmonen tunne, etten todellakaan haluais julkaista tätä. Ehkä mun on silti pakko, ihan vaan siksi, että joskus astun mun mukavuusalueen ulkopuolelle myös näitä postauksia tehtäessä. Mä haluun välillä tehdä jotain erilaista. Emmä jaksa aina olla samanalainen kuin kaikki muut - sehän ois ihan helvetin tylsää. Mä meen nyt täysin fiiliksen mukana, enkä kuuntele sitä mitä järki koittaa sanoa. Toivon, että saitte tästä jotain irti ja ymmärsitte mun pointtini. Viettäkäähän oikein ihana viikko, oli teillä sitten menkat tai ei. Mä meen nyt nauttimaan mun vapaapäivästä ja ihan ensteks ajattelin ottaa pienet nokoset, kun yöunet jäi niin vähälle (kiitos snapchatin & youtuben). Ja hei, Tampereella asuvat - kertokaas jotain kivaa tekemistä täällä näin sateisena kesäpäivänä?

💗: Milla

26 kommenttia :

 1. Ekana heti tuttu kommentoija :p. Siis eihän tossa nyt oo mitään noloa tai hävettävää?. Naisiahan täs ollaan ja jokaiselta noita tarpeita ainaki pitäis löytyä jonkun verran laukusta tms.. Nyt ku alettii tälle linjalle,nii kyllä minullakin siteitä tms löytyy aina laukusta!. Ja btw, mä odotin,että julkaiset vielä enemmän jtn henkilökohtaisempaa. Eikä siis millään pahalla, olin vaan varautunu! :d. Eli tästä voi päätellä,ettei tarvi hävetä eikä miettiä,et onks tää ny noloa. Tiä vaikka tämmösestä postauksesta ois apua jollekki tai jos on kirjottamas samantyylistä postausta,nii sai rohkeutta tän myötä!. Tästä tuli ny kauhee liibalaaba teksti,mutjoo xDd.. jatka hei samaanmalliin!. Tämän tyyppisiä lisää!!. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun kommentoit näin pitkästi <3 JA NIIMPÄ, eihän siinä pitäisi ollakaan! Sitä mä toivonkin, että tästä ois jollekin apua (: Nyt kun mun blogilla on jo yli 50 lukijaa, niin on ehottomasti mahtavaa että voin edes hieman vaikuttaa näillä teksteillä ihmisiin! Ainakin kaikki saa hieman mietittävää, jos ei muuta. Ja mä tiedän, ettei mun ois tarvinnut tän julkasua jännittää - mutta minkäs teet, kun oon tällänen :D Kiitos paljon kommentista Suvi, ehkä sit joskus vähän henkilökohtasempaa juttua!

   Poista
 2. Mä voin rehellisesti sanoa, että mun laukuistani ei ole löytynyt yhtäkään sidettä/-tai tamponia viimeiseen 9kuukauteen. Raskaana ollessa niille ei ole tarvetta ja onneksi, kun on kaikkia muita vaivoja. Joten jos itse tekisin Mitä löytyy mun laukusta postauksen, niin en edes valehtelisi :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, joo en mä sitä tarkottanutkaan että kaikki valehtelis! (: Ja sun tilanteessa ymmärrän sen paremmin kuin hyvin!! :D Oon vaan miettinyt, että oonko mä ainut ihminen täällä maanpäällä, joka pitää niitä laukussaan koska oon nähnyt vaan pari sellasta laukun esittely postausta, jossa mainitaan henkilökohtaset hygienia tarvikkeet osana postausta :D

   Poista
 3. Todella loistava postaus ja erittäin hyvin oot kirjoittanut ajatuksiasi ylös ♥ Mä olen itse ihmetellyt välillä samaa asiaa noissa laukkupostauksissa, mutta useassa puolestaan on näkynyt meikkipussia tai pussukkaa, jossa huulirasvat yms. jossa osa saattaa niitä piilotella :) Multa itseltä löytyy kyllä kanssa aina laukusta sellainen sidepaketin mukana tullut metallikotelo, jossa on näppärä ja 'siistimpi' säilyttää mukana siteitä :)

  ♥: Ane

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana saada tällästä palautetta! <3 Mä taas en oo nähnyt yhtäkään sellasta postausta :D Noi kotelot on kyllä näppäriä, iteltäkin löytyy :)

   Poista
 4. Hyvä postaus ja itekkin monesti asiaa miettinyt. Multa löytyy aina laukusta useampi tampooni ja side meninpä minne tahansa. Ja totta että voihan se nuoremmalle, jolla menkat on vasta alkanut, olla vaikeampaa puhua niistä, mutta kun YouTubessakin löytyy ihan 20-v. ja yli tekemiä "What's in my bag"-videoita eikä niissä esitellä tampooneja tms eikä mainintaa ollenkaan. Ja tuskin he kaikki raskaana ovat :D Ehkä se vain on joillekkin niin kovin henkilökohtainen asia, mutta mun mielestä ainakaan siinä ei ole mitään hävettävää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Mari <3 Ja jep, ainakin yks side kulkee aina matkassa, koska eihän sitä koskaan tiedä milloin sitä tarvitsee :D Itellä ainakin sen verran epäsäännölliset kuukautiset vieläkin, että parempi pelata varman päälle! Oon sun kanssa niiin samaa mieltä, ei menkoissa oo mitään noloa :)

   Poista
 5. Käytän kuppia , mutta kierto sen verran säännöllinen että tietää aina milloin alkaa ja osaa ns. varautua jo etukäteen. En koe että asiassa olisi mitään hävettävää, mutta tosiaan omaan varustukseeni ne eivät kuulu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestäsi! :) Ja toki ymmärrän, ettei kaikki käytä siteitä/tamponeja.

   Poista
 6. Hyvästä aiheesta postaus. Ihan totta, että menkkoja edelleen häpeillään, vaikka niissä ei-mitään hävettävää olisi. Itse en ole "laukunsisältö-postausta" varsinaisesti toteuttanut, mutta jos toteuttaisin, niin mun laukusta ei löytyisi siteitä tai tamponeita tai jos löytyisi, niin korkeintaan yksi ihan hätävarana mukana kulkeva. Olen vannoutunut kuukupin käyttäjä, enkä moneen vuoteen ole käyttänyt kertakäyttöisiä kuukautissuojia. Jos epäilen, että menkat alkaa kun oon jossain muualla kuin kotona, niin laitan kupin varulta paikalleen ja thats it. Ei tarvetta kuljettaa siteitä/tamponeja mukana :) mutta toki jos sellaisia käyttäisin ja jos laukun sisällön blogissa esittelisin, niin ne ainakin mainitsisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista Fiia! Ymmärrän täysin sun pointtisi :) Mä en vaan ymmärrä sellaista peittelyä menkkojen suhteen, miksei niistä voisi puhua ihan niinkuin muistakin asioista? Ois kaikkien elämä vaan niin paljon helpompaa :D

   Poista
 7. En osaa sanoa muiden puolesta, ehkä monetkaan eivät jatkuvasti kanna mukana siteitä/tamponeita, jos on säännölliset menkat? Itseltä ei löydy noita kotoakaan, koska kiitos kierukan, mulla ei ole koskaan menkkoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tajuan kyllä sen. En vaan usko, että kaikilla on niin säännölliset menkat, ettei yhtä sidettä/tamponia laukussaan kantaisi. Ei se siellä paljoakaan tilaa vie :D Emmä voi olla ainut ihminen, joka näin tekee. Ja just se isompi pointti tässä postauksessa oli se, että miks niitä menkkoja pitää vieläkin häpeillä. :)

   Poista
  2. Kyllä mä hoksasin pointin. En ymmärrä minäkään, miksi niitä pitäisi hävetä, kun suurimmalla osalla ne kuitenkin on. Ja nykyään tosi monet keskustelee ehkäisystäkin todella avoimesti, niin miksei kuukautisista? Me naiset ollaan mysteerejä :D

   Poista
 8. Nyt kun mä tässä ajattelin, niin mä oon lähinnä katsonut vaan meikkitubettajien laukkubideoita ja Jaclyn Hill taisi jollain mainita, että laukusta löytyy tamponeja! Mut ihan mahtava postaus, lisää tällasia mielipidekirjoituksia! Ja älä todellakaan itse ujostele tökkiä välillä muurahaispesään tai esittää tulenarkoja tai henkilökohtaisia mielipiteitä, niistä tulee parhaat ja kiinnostavimmat tekstit! Ja jätä toi itses ja tekstis vähättely ja anteekspyytely pois, tää on sun blogi eikä sun tarvitse pelätä että joku ei oo samaa mieltä sun kanssas koska aina on sellasia! Mut mahtavaa, lisää tällasia <3

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Sanna <3 Mä yritän jättää itseni vähättelyn tästälähtien johonkin hevonkuuseen ja kirjoittaa enemmän henkilökohtaisempia postauksia - koska tosiaan, näistähän tulee suosion lisäksi myös sairaan hyvä fiilis! Mahtavaa kun porukka on ottanut tänkin postauksen niin hyvin vastaan, jei <3

   Poista
  2. Nimenomaan! Itsensä ja omien ajatusten selittely ja hyväksynnän hakeminen vaan heikentää sitä tehoa - ens kerralla meet vaan suoraan asiaan ja jytkytät läpi, ihan niin kuin tänkin tekstin otsikonkin kanssa!

   Poista
 9. Itekin oon tätä niin monesti miettinyt, ihanaa, et joku sentään tänkin asian esille nosti! Täytyy kyllä myöntää, että tuntuu välillä tuntuu menkkojen olevan vähän arka ja jonkinsortin tabumainen asia vieläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla!! (: Ja jep, sehän siinä onkin kun menkat ja niistä puhuminen on mukamas "niin noloa". Toivottavasti tuosta joskus päästäisiin ja pystyttäisiin puhumaan menkoista niinkuin muistakin asioista. Tätä ootellessa siis!

   Poista
 10. En oo oikeastaan edes ajatellut koko asiaa, mutta nyt kun aloin vähän miettimään niin niinhän se on! En oo ikinä nähnyt yhessäkään laukunsisällön esittelyssä tamponia tai sidettä, mutta kyllä käsidesejä innolla esitellään :-D Mutta toisaalta, en mäkään niitä kanna mukana, kuin ne muutamat päivät kuukaudessa. Mutta anyway, loistavaa että nostit tän asian esille, koska ei tässä tosiaan oo mitään sen nolompaa, kuin jossain käsideseissäkään! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, NIIMPÄ! :D Kiitti kommentistas Aino <3

   Poista
 11. Olen kyllä usein ihmetellyt samaa. Itse en kyllä häpelisi yhtään menkkoja tai suojia niitä varten. Mutta varmaan se on kuitenkin vielä nykyään tabu joillekin. Siksi pitääkin olla sun kaltaisia rohkeita naisia, jotka uskaltaa nostaa kissan pöydälle - ja kuukautissuojat :D

  VastaaPoista
 12. Hieno kirjoitus ja hyviä pointteja! Täytyy kumminkin myös ymmärtää, että kaikilla ei ole niitä menkkoja. Esimerkiksi minulla ehkäisykapselin takia ei ole ollut kolmeen vuoteen kuukautisia ja sen takia siteet ja tamponit ei näy videoilla. :D

  https://newdaysaara.blogspot.fi/

  VastaaPoista