torstai 11. toukokuuta 2017

Testissä bataattiranet



Bataattiranskalaiset. Musta tuntuu, että näitä on jotenkin hypetetty liikaa & joku tykkää näistä vaan koska kaverikin tykkää. Mä en ollut ikinä ennen maistanut, enkä myöskään tehnyt näitä - joten ehdottomasti mä halusin testata näitä, ennen kun sanon mun lopullisen mielipiteen. 😊 Mä kyselin kavereilta, että kannattaako bataattiranet paistaa uunissa vai paistinpannulla. Vastaukseksi sain yksimielisesti, että uunissa. Mähän en tietenkään totellut mun kavereita, vaan otin ohjat omiin käsiini. Not really. Google on aina hyvä kaveri ruuanlaitossa.

Kuorin bataatin ja koitin pilkkoa siitä ranskalaisten mallisia puikkoja. Sitten laitoin palaset siivilään ja huuhtelin hetken aikaa. Kuivasin ne ja paistoin noin kymmenen minuuttia kuumalla pannulla. Maustoin bataatit grillimausteella ja ripauksella chiliä. Uuni noin 150 asteeseen ja ranskalaiset vielä noin vartiksi sinne. Niinhän siinä sitten kävi, kuten kuvastakin voi päätellä, että hieman ne ottivat osumaa ja paloivat reunoista, mutta enpä usko että se hirveesti vaikutti tähän makuelämykseen.

Mä en tykännyt näistä. Miksi ostaa bataattia kun peruna on paljon halvempaa ja jopa parempaa. Joko en osannut tehdä näitä oikein, tai sitten nää ei vaan sopinut mun makunystyröille. Puolet oli rapeita, puolet taas ihan löllöjä sisältä. Valkosipulidipin kanssa nää oli ihan ok, mutta ilman sitä en olis kyllä kaikkia saanut alas. Me ollaan monta kertaa tehty perunoista ranskiksia, ihan tällä samalla kaavalla ja ne on kyllä aina ollut onnistuneita. Monet on kehunut ravintoloitten tarjoamia bataattiranskalaisia niin ehkä munkin on joku päivä marssittava sellaiseen ja tilattava näitä normi ranskisten tilalle. Jospa ne ois parempia kuin nää ite tehdyt! Ootko sä ikinä tehnyt bataattiranskalaisia? Jos on jotain vinkkejä näiden tekoo niin saa antaa - josko joskus sitten innostuisin testaan toisen kerran. 

💗: Milla

18 kommenttia :

  1. Mä kokeilin about kuukausi sitten bataattiranskalaisia ensimmäisen kerran, ravintolassa tosin :D Mun mielestä ne oli ihan hyviä ja kokeiltiinkin sit äitin kans tehä niitä pari viikkoa sitten, mutta niistä en sit puolestaan hirveesti tykänny. En sit tiiä mikä niissä meni pieleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hitsi! Mun on kyllä pakko maistaa sitten jossain ulkona käydessä noita bataattiraneja (:

      Poista
  2. Mulla ei ikinä onnistu normi ranskalaiset tai bataattiranut kotona, niistä ei vaan tuu samanlaisia, ihanan rapeita kuin ravintoloissa :--D Mä itse rakastan bataattiranuja! Niissä on semmonen kiva suolasenmakea maku, mutta kaikki ei siitä tykkää. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan bataattiranuja ravintolassa!! :D

    http://olderthanyesterday.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on varmaan se rasvakeitin mikä tekee sen rapeuden niissä ravintoloissa, jos en vääräs oo! & joo, ehdottomasti aion testata näitä jossain ravintolassa :) Varmasti on parempia kun ite tehdyt xd

      Poista
  3. En oo koskaan tehnyt ja tuskin tuun tekemään. Mutta ihan kiva postaus tää oli ja aina ei voi kaikesta tykätä eikä olla tyytyväinen. Ja hienoja kuviakin oli.

    Http://mmarmoritaivas.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Bataattiranskalaisia on tullu maistettua, mut ravintolassa ja ne oli hyviä. Haluisin kokeilla tehä niitä myös itse, mut juuri sen hinnan takia ei oo tullu ostettua ja myös sen et oon aika nirso ruuan suhteen - aina ollu - ja harmittaisi just jos ne ite tehdyt olis sitte pahoja. Noi ransikset näyttää kuitenki tosi hyviltä kuvien perusteella, mut silmä voi aina pettää xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista <3 Mun on niiin pakko mennä johki ravintolaan maistaa näitä, kun kaikki kehuu niin paljon :D Nää ite tehdyt ei ainakaan ollut hyviä, vaikka kuvassa saattaa maukkaalta näyttääkin!

      Poista
  5. Kiva postaus! :)

    tiiaemilia.blogspot.fi

    VastaaPoista
  6. Itekki oon kerran tehny näitä ja kaikki oli sellaisia ällöttävän löllöjä. Kaverin tekenänä ne maistu ihan hirveen hyvältä! Toista kertaa en oo uskaltautunu tekemään kun meni puolet suuresta bataatista hukkaan :D Ravintolan bataattiranskiksia haluaisin itsekin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, en oo ainakaa kommenttejen perusteella ainoo jonka ite tehdyt bataattiranet on menny pieleen!! Meiän pitää molempien testata ravintolan bataattiranuja :) Kiitti kommentista Sini <3

      Poista
  7. Joo.. mä en tiä mikä noiden salaisuus on,että nonnistuis kotikonstein.. Ekal kerral ite pistin liikaa öljyy ja niistä tuli pehmeitä elinot good. Toisel kerral onnistu jo vähä paremmi. Mut voi olla,et uuni tarvii olla silläkieroilma "ohjelmalla" nii sit tulis parempii??.. ja siis mä suosittelen kyl bataattiranuja jossai ruokapaikas. Ite otan ennennemmin nykyään niitä, ku normi. Aaaivan ihanan rapeita & dippi siihen nii aaaah <33. Toki voiolla,ettet vaan tykkääkkää bataatin mausta?. Ku se on vähä semmone,et siit joko tykkää tai ei :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Aion kyllä maistaa jossain ulkona käydessä, kun vaan tulee siihen sopiva tilaisuus :)

      Poista
  8. Näyttää herkullisilta, käytiin joskus syömässä Mikes Dinerissä miesystävän kanssa viime keväänä ja sielä oli kyllä parhaat bataattiranet ikinä ravintolassa!

    VastaaPoista
  9. Mäkää en oo koskaan syönyt oikeasti hyviä tai rapeita itsetehtyjä bataattiraneja, mutta ravintoloiden friteeratut on kyl oikeesti maistamisen arvosia :) Tosin jos ei tykkää bataatin makeudesta, kannattaa pitäytyä ihan perunasta valmistetuissa raneissa :D


    Life à la Sara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on niin pakko maistaa jossain ravintolassa joskus kun niitä on niin paljon kehuttu :D

      Poista