sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Bloggaamisesta

Tsau! Halusin tänää tulla kirjoittelemaan hieman bloggaamisesta sekä tästä blogimaailmasta ylipäätään. Itsehän olen kirjoittanut blogia viime vuoden lokakuusta lähtien, joten kai tässä jo jonkinmoista kokemusta on tullut hankittua. Rakastan lukea blogeja ja mun lukulistalta löytyykin yli 100 blogia. Uskomatonta mutta totta, mä oikeesti luen noita kaikkia. En ehkä aina jokaista postausta, mutta mulle mielenkiintoiset postaukset tulee aina tsekattua läpi. Muiden blogeista hankin myös aina inspiraatiota bloggaamiseen ja ideoita omiin postauksiin. Tässä muutama mun tän hetkinen suosikki bloggaaja ja heidän bloginsa: HENNA MNINNI sekä NATALIE ALEXANDRA. Noita mun "lemppari bloggaajia" ois vaikka kuinka monta, mutta tuossa nyt muutama mun inspiraation lähteeni. 

Minkä perusteella mä sitten liityn lukijaksi? Syitä voi olla vaikkapa hyvälaatuset ja kauniit kuvat, hyvä kirjoitustaito tai bloggaajan mielenkiintoinen persoona. Mä liityn melko helposti blogin lukijaksi, koska noh - miks mä en liittyis? Mä poistun blogin lukijoista, jos postauksia ei noin kuukauteen näy tai postausten taso on jostain syystä huonontunut. Itse tykkään henkilökohtaisesti tosi aktiivisista blogeista ja mua ei haittaa yhtään jos joka päivä ilmestyy postaus. Tästä esimerkkinä ihanan ADAN blogi, jota oon jo jonkin aikaa seuraillut. Menkää siis kurkkimaan hänen blogiaan myös!Bloggaamisen kautta oon tutustunut aivan uskomattoman upeisiin ja ihaniin ihmisiin, ja oon tuosta asiasta aivan pirun ylpeä. En ois koskaan silloin viime vuoden lokakuussa ajatellut, että mulle tulee mahdollisuutta tutustua paremmin yhteenkään bloggaajan - mutta näin siinä nyt kävi. Kiitos siis teille kaikille, joiden kanssa olen saanut snapchatissa, whatsapissa & instassa höpötellä 💗

Mä mainostan mun postauksia parissa facebookin bloggaajat ryhmässä, demin vlogit ja blogit keskustelupalstalla, snapchatissa ja nykyään jo hieman instagraminkin puolella. Blogin linkkaaminen mun instaprofiiliin oli mulle todella iso juttu ja jännitin sitä oikeesti aivan sairaanlailla. Sitä kautta kaikki mun läheiset saa tietää mun blogista, joten tota asiaa mä mietin ja pitkään. Kyllä, mua jännitti miten kaikki ottaa tän vastaan, onko bloggaaminen jotenkin "noloa" ja ylipäätään mitä he ajattelevat tästä asiasta. Ainakaan vielä ei ole tullut mitään huonoa sanomista, joten voiton puolella ollaan! Nykyään kuvia lisätessä uskallan jopa laittaa #newpostonblog & muita blogijuttuihin liittyviä hashtagejä. Ehkä tää ei ollutkaan huonompi juttu.


Bloggaaminen, kirjoittaminen, kuvien ottaminen - tää koko homma on mulle yks suuri unelma. Tällä tavalla saa niin hyvin toteuttaa itseään ja purkaa ajatuksiaan. Mun edellisessä blogissa oli melkein 100 lukijaa ja suosituinta postausta oli katsottu melkein 400 kertaa. Noi on mulle ihan äärettömän isoja lukuja, mutta silti oon niistä aivan älyttömän onnellinen. Mä toivon ja uskon, että suuremmalla vaivannäöllä ja olemalla enemmän oma itseni tässä blogissa, voin joku päivä päästä vielä suurempiin lukuihin. Jokaisen postauksen kautta kehittyy, se on bloggaamisen yksi hienoista puolista. Jos mun ihka ensimmäinen postaus olisi vielä olemassa, enkä olisi sitä joskus tyhmyyksissäni poistanut niin mä todellakin jakaisin sen tähän blogiin - sais päivän naurut sekä huomais, että paljonko sitä oikeesti onkaan kehittynyt. Yks vinkki muille bloggaajille, älkää poistako postauksianne jos ei liikaa hävetä, myöhemmin se vain surettaa. 

Tähän loppuun haluan kiittää taas kerran kaikkia lukijoita, sekä teidän ihania kommentteja - ootte ihan best 💗
Ps. i know, mulla on ihan liian tumma meikkivoide näissä kuvissa.

💗: Milla

22 kommenttia :

 1. Ei vitsi kun olin innoissani tän otsikon nähdessäni, musta on aivan ihana lukea tällaisia itse siitä bloggaamisesta, sen taustoista ja motivaattoreista kertovia postauksia :D hyvä Milla!

  (ps, en mä olis sitä meikkivoidetta tajunnu ellet olis erikseen sanonu :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee ihana kuulla että tykkäsit! (: & hah, no mainitsinpa silti :'D

   Poista
 2. Sulla on ihana blogi, ja munsta sun yksi ehkä suurimpia plussia on aktiivisuus ja sun oma selvä innostus tähän juttuun💖 Sun blogi on hyvä esimerkki siitä, miten bloggaajan aktiivisuudella on merkitystä. Jatka siis samaan malliin, ja saadaan sulle seuraavaksi vaikka ne 200 lukijaa (;

  http://toverit.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi eih kiitos ihanasta kommentista Olga 💗

   Poista
 3. Aivan ihana kirjoitus!! Kamppailen nimittäin itse samanlaisten pelkojen kanssa. Instagramissa blogin mainostus on ollut kuitenkin mulle paljon helpompaa kuin facebookissa. Tästä huolimatta kohtasin pelkoni ja jaoin ensimmäisen postaukseni myös facebookkiin. Niin sitä vain kasvaa ihmisenä tämänkin homman myötä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! Niimpä, seuraavaks huomaat, että se facebookkiin linkkaaminen on ihan arkipäivää eikä jännitä enää yhtään :)

   Poista
 4. Ihana kirjoitus!♥ Blogin linkkaaminen instagramiin oli kyllä hurjaa :D

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus! Kivaa lukea muiden mietteitä bloggaamisesta. :)
  Mäkin mietin tosi kauan, ennen kuin lisäsin blogin osoitteen instaprofiiliin, mutta siellä se nykyäänkin edelleen on. :D

  VastaaPoista
 6. Tosi hyviä huomioita bloggaamisesta! :> Sun blogi on kyllä kans ihan huippu - samoin snäpin mystoryt, haha! <3

  adaemmimaaria.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ada 💗 Ihana kuulla, että tykkäät mun snäpeistä :DD

   Poista
 7. Hyvä postaus ja sun blogi vaikuttaa muutenkin tosi kivalta :)
  Varsinkin tohon instagram kohtaan voin samaistua. Melkeinpä kun olisi omia sanoja lukenut :D itse n ole sitä vielä uskaltanut tehdä mutta ehkä viel joskus :D

  http://jennakaroliiiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon (: Ehkä säkin joskus rohkaistut siinä asiassa!

   Poista
 8. Tää oli tosi kivasti toteutettu postaus, oli mukava lukea sun ajatuksia bloggaamisesta :) Voin muuten niin samaistua tuohon Instagramissa mainostamiseen ja siihen, miten kuumottavaa se on :-D Bloggaan siksi, että rakastan tätä puuhaa, mutta silti jotenkin jännittää ajatella mitä tutut tuumaavat mun tavasta kirjoittaa ja valokuvata. Loppupeleissä sillä ei kuitenkaan ole mitään merkitystä, koska jos bloggaaminen tekee iloiseksi, ei ole mitään väliä mitä muut siitä ajattelee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista 💗 Toi on kyllä niin totta! Sillä ei ole mitään väliä mitä muut ajattelee, jos itse siitä tykkää. Sitten ne ei oo mitään "oikeita kavereita" jos alkaa puhumaan pahaa tms!

   Poista
 9. Voi ihana kuulla että oon yks sun suosikeista! <3 Kiitos Milla, ja ihana kirjoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on ihana blogi & ihana oot säkin <3 Kiitos itselles, kun panostat blogiisi niin paljon (:

   Poista
 10. Hyviä ajatuksia ja musta on niin hienoa, että luet noin montaa blogia ja jaksat kommetoida niin usein! (ainakin minulle :P) Itse olen valitettavan laiska kirjoittamaan kommentteja - selailen blogeja usein puhelimella ja jotenkin se kommentin kirjoittaminen sillä on paljon vaikeampaa ja hitaanpaa kuin koneella.
  Mä olen kirjoittanut blogia vuodesta 2011 lähtien (nykyistä 2014) aina lähtökohtana se, että se on mun harrastus. Lukijoita ei koskaan ole ollut satapäin eikä postauksia jaeta ympäri somea - ja se on aina ollut mulle okei. Tai siis en olekaan tavoitellut jotain suosiota blogin kautta. Aika harva mun tutuista edes muistaa/tietää, että kirjoitan blogia, kun en juurikaan puhu siitä. En siksi että se hävettäisi (vaikka välillä asukuvia ottaessa ihmiset tietenkin tuijottaa) mutta siitä on tullut itselle niin normaali osa arkea ja elämää, että tuntuu hölmöltä mainita siitä erikseen, tiiäks? :)
  Sun blogi on söpö ja ihanan maanläheinen ja kirjoitat selkeesti itselles tärkeistä jutuista. Mä luen "virallisesti" ehkä jotain kymmentä blogia, ja ne on sellaisia joita olen lukenut jo vuosikausia ja tuntuu jotenkin haastavalta liittyä lukijaksi uudempiin blogeihin, en tiiä mikä siinä on! :D Tässä pitäisi tsempata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh mikä kommentti! Varmaan pisin koskaan saamani, kiitos siitä! :D Sulla on kiva blogi ja varsinkin asukuvia on aina kiva katsella! :) Puhelimella en kyllä itsekään kommentoi juurikaan blogeihin, koska se on vaan jotenkin niin hankalaa. Mä tykkään siitä, että joillekin tää on "vaan" harrastus ja sellaisena tän haluaa myös pitää :) Mulla kuitenkin jossain korkeimmissa unelmissa joskus olisi, että tällä voisi myös hieman ansaita tuloja ja sen sellaista! Mä en tiedä onko se ees mahdollista, vai onko ne youtubevideot nykyään "se juttu". En mä tätä kuitenkaan minkään rahan perässä tee, todellakaan. Tykkään mainostaa mun blogia ja siitä, että tulee uusia lukijoita tai kommentteja täysin "uusilta naamoilta" :) Tiedän kyllä mitä sä tarkotat tolla! :) En mäkään tästä mun parhaimmille kavereille puhu, koska tää on niille ihan fine juttu, ilman mitään sen suurempia puheita :D Jos tiet mitä tarkotan. Kiitos paljon ihanista sanoista Metta! 💗

   Poista
 11. Apua, ihana kuulla että yksi sun lemppariblogeista on mun! <3 Huomasin vasta nyt, kun oon ollut reissussa eikä oo millään kerennyt lukea blogeja. :/ Tää sun uus blogi on tosi ihana, I like!

  VastaaPoista